Teknoloji

Nokia’nın beş kameralı telefonuna ait fotoğraf internete sızdı

Nokia markası HMD Global sayesinde akıllı telefon pazarında yeniden konuşulmaya başladı. Düzenli olarak portföyüne yeni telefonlar ekleyen şirket, önümüzdeki dönemde daha iddialı adımlar atmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şirketin en iddialı adımı ise beş arka kameralı telefonu olacağa benziyor.

HMD’nin beş lens taşıyan bir kamera modülü üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Beş lensli kamera modülünün bulunduğu telefona ait görsel ve taslaklar da daha önce internete sızmıştı. Nokia 10 adıyla piyasaya çıkabileceği belirtilen telefona ait olduğu söylenen fotoğrafın varlığı, HMD Global’ın niyetinde ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Sızan fotoğrafta beş lensli kamera modülü detaylı biçimde görülüyor. Beş lens ve tamamlayıcı flaş bir araya geldiğinde bir çembere benzeyen bir görüntü oluşturuyor. Lenslerin arasında üretici Zeiss’ın ismi oldukça belirgin bir biçimde kendisini gösteriyor.

Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, geçtiğimiz yıl Zeiss ile işbirliğine gitmiş ve ikili arasındaki eski ortaklığı Android dönemine taşımak için adım atmıştı. HMD, en yeni Android telefonlarında Zeiss’ın lenslerini kullanmaya bu yıl itibarıyla başlamıştı. Zeiss geçtiğimiz yıl da minyatür bir zoom kamera sisteminin patentini almıştı. Söz konusu patent dosyasındaki sistem, internete sızan son fotoğrafta görülen kamera modülüne fazlasıyla benziyor.

HMD kısa bir süre önce PureView markasını Microsoft’tan satın almıştı. Bu satın almanın ardından beş arka kameralı telefonun Nokia PureView ismiyle resmiyet kazanması da gündeme gelmişti. Ortada bu iddiayı destekleyecek somut bir işaret bulunmazken, Nokia’nın beş arka kameralı telefonu için bir süre daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER