Teknoloji

Nokia’nın beklenen Maemo 6 akıllı telefonu N9 “Lannku” 21 Haziranda çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Connection etkinliği yarın kapılarını Singapur’da açıyor. Açılış toplantısı Türkiye saatiyle sabaha karşı 5’te gerçekleşecek bu etkinlikte Nokia’nın yeni Maemo 6 cihazının tanıtılması bekleniyor. Söz konusu cihazın Nokia N9 “Lannku” olduğu iddia ediliyor. Maemo forum üyeleri söz konusu cihazın niş cihaz niteliği taşıyacağı ve bu yıl içinde Maemo ile çalışacak tek cihaz olacağı söyleniyor.

Nokia N9 “Lannku” hakkında fazla detay yok. Vietnam merkezli Tinhte blogunun belirttiğine göre tamamen dokunmatik ekranlı olacak bu cihazın üzerinde fiziksel tuş olarak sadece güç ve ses butonları bulunacak. Cihazın kilitsiz versiyonunun 1000 TL’ye karşılık gelen bir fiyata sahip olacağı ve önümüzdeki sonbaharda çıkacağı site tarafından dile getiriliyor.

4 inç’lik dokunmatik ekranlı bir Maemo 6 cihazının dedikoduları 2010 yılının başına kadar gidiyor. Nokia N900’ün halefi olacak bu cihaz da esas olarak açık kaynak kodlu geliştiricileri hedefleyecek. Bu arada Nokia’nın bu yıl için söz verdiği MeeGo akıllı telefonuna ek olarak bu cihaz çıkarılacak, yani MeeGo cihaz planları rafa kalkmıyor.

Nokia’nın daha önce büyük bel bağladığı, Maemo ile Moblin’in birleşimi MeeGo platformu bu yılın başlarında şirketin odağından çıkarılmış ve yerine birincil akıllı telefon platformu olarak Windows Phone seçilmişti. MeeGo’ya ise araştırma-geliştirme çalışmalarında yararlanılacak bir platform rolü biçlmişti. Nokia’nın ilk Windows Phone cihazlarının bu yılın sonlarına doğru çıkması bekleniyor.

Yazının başında belirttiğimiz gibi, Singapur’da düzenlenecek olan Nokia Connection etkinliği yarın kapılarını açacak. Açılış toplantısı sabaha karşı 5’te başlayacak. Bu vakitte toplantıyı canlı takip etmek isteyenler aşağıdaki “Nokia Connection” bağlantısı üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili – Maemo.org
İlgili – Nokia Connection

 

 

 

 

Nokia Connection coincides with CommunicAsia 2011, and so far details on the N9 ?Lannku? are scarce. According to Tinhte ? translated here ? it will be a slimline, all-touch device (rather than the QWERTY-toting aluminum slider seen in previous leaks) with only power and volume buttons. Pricing in Vietnam is expected to be under the equivalent of $624 unlocked and SIM-free when it arrives this fall.

Talk of a large-screen Maemo 6 device goes all the way back to early 2010, where a 4-inch handset was tipped. The successor to the Nokia N900, itself a niche model targeted primarily at open-source developers, it?s expected to launch in addition to the single MeeGo smartphone which Nokia has promised for 2011.

Nokia?s splintered platform strategy has been left confusing thanks to the company?s decision not to follow MeeGo (a merge of Maemo and Intel?s Moblin) for its high-end strategy and instead use Windows Phone. MeeGo has been relegated to the Nokia labs, a small-scale experimental platform to examine future disruptive technologies, while the first Nokia Windows Phone handsets are expected in Q4 this year.

İLGİLİ HABERLER