Manşetler

Nokia’nın başı Stephen Elop’a göre Apple Android’i yarattı

Nokia için ilginç bir gün… Şirket baş teknoloji yöneticisini kaybetti, CEO Stephen Elop ise “Apple Android’i yarattı.” diye bir düşünce ortaya attı. Londra’da düzenlenen Open Mobile Summit etkinliğinde konuşan Elop satın alma dedikodularını yine yalanladı. Microsoft’un dışında son olarak Samsung da potansiyel alıcılar arasında anılmıştı. Nokia’nın başı tüm bu söylentileri tamamen asılsız olarak nitelendirdi.

Apple ve Android ile ilgili olarak Elop, birinci nesil iPhone’un akıllı telefon segmenti için bir devrim niteliğinde olduğunu ve iyi bir cihazı nelerin yaptığına dair düşünceleri değiştirdiğini dile getirdi. “Apple yüksek bir marka yarattı, yani kullanıcıların beklediği buydu,…, bunu eşsiz Apple yöntemiyle yaptı,…, tamamen odaklanmış, duvarlarla çevrili bir ortam.” şeklindeki sözlerle konuşması sırasında bu konudaki düşüncelerini aktardı. Ayrıca Elop “Bu nedenle Apple’ın Android’i yarattığını düşünüyorum.” diye iddialı bir düşünce ortaya attı.

Android’in sürekli tekrarlanan “açıklığı”, Elop’un iddiasına göre, birçok kişinin platforma yüklediği değerden daha düşük. Elop, Gmail gibi uygulamaların dağıtımı konusunda konan limitleri ve Android Market erişimine konan kısıtlamaların, Google’ın açıklık derecesine karar verici merci olarak merkezde bulunmasını sağladığına inanıyor. Zaten CEO daha önce Nokia ile Google arasında Android için sürdürülen pazarlıkların arama devinin Microsoft’un Windows Phone üzerinde yapılmasına izin vereceği işleri yapmasına izin vermediği için gerçekleşmediğini söylemişti.

Öte yandan, Nokia’nın bir üst düzey yöneticisi daha şirketten ayrıldı. Baş teknoloji yöneticisi Rich Green kişisel nedenlerden dolayı görevinden ayrıldı. Ancak HS.fi sitesi Green’in kararının grup stratejisiyle olan anlaşmazlıklara dayandığını ve geriye dönüşün zor olduğunu iddia ediyor.

İlgili – WSJ
İlgili – HS.fi

İLGİLİ HABERLER