Teknoloji

Nokia’nın ABD’de piyasaya süreceği Windows Phone 8 cihazları Phi ve Arrows olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, 5 Eylül tarihinde ABD’de Microsoft ile ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyecek, burada iki yeni Windows Phone 8 cihazının tanıtılması bekleniyor. Her iki şirketin planlarından yakından haberdar olan kaynaklar Nokia’nın “Arrow” ve “Phi” adlı iki cihaz üzerinde çalıştığını işaret ediyor. Her iki cihazın da Nokia’nın Lumia serisine mensup olduğu, öte yandan Arrow ve Phi’nin geçici bir süre için kullanılan kod adları olduğu dile getiriliyor.

ABD’de düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak olan cihazların bu ülke pazarına özel olması muhtemel gibi görünüyor. Gelen dedikodular da bunu destekler nitelikte. Phi’nin AT&T tarafından dağıtılacağı, Lumia 800 ve 900 gibi büyük ve kavisli bir ekrana sahip olacağı, ekranı polikarbon gövdenin tamamlayacağı söyleniyor. LiveSide sitesinin ortaya çıkardığına göre Nokia bu hafta başında başvurusunu yaptığı bir tasarım patentiyle Phi’nin neye benzeyeceğini az çok belli etti. Telefonun Lumia 800 ve 900’e benzediği dikkat çekeren ekran çerçevesinin daha ince olması, hoparlörün boyutu ve konumu daha önceki modellerde karşılaşılmayan nitelikler arasında yer alıyor. Phi’nin üst segmente hitap eden bir cihaz olacağı tahmin ediliyor. Arrow ise Nokia’nın orta segmente hitap eden Windows Phone 8 cihazı olacak. Bu telefonun da ABD’de AT&T ve T-Mobile tarafından satılacağı söyleniyor. Bu cihazın Atlas kod adını taşıyan bir versiyonunun da daha farklı bir mobil şebeke üzerinden hizmet veren Verizon tarafından sunulacağı tahmin ediliyor.

Nokia World de 5 Eylül tarihinde Helsinki’de kapılarını açıyor. Burada da ABD dışında kalan pazarlarda satılacak Windows Phone 8 yüklü yeni Lumia’ları görmemiz kuvvetle muhtemel.

İlgili >> The Verge, LiveSide, ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER