Manşetler

Nokia’nın 41 megapiksel kameralı Windows telefonu EOS’a ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler

Nokia’nın geçen yıl piyasaya sürdüğü 41 megapiksel kameralı 808 PureView’ın Windows Phone versiyonunu çıkarması uzun zamandır bekleniyor. Bu yönde çalışmaların olduğuna dair haberler de sıklıkla görülüyor. Öte yandan bu cihaza ait olduğu iddia edilen çeşitli prototipler de ortalıkta dolaşıyor. EOS olarak anılan bu cihaza ait son fotoğraflar da dün itibarıyla ortalığa salındı.

nokia-eos-dedikodu-1-060613

Çin’de yayın yapan WPDang sitesi bir Lumia cihazına benzeyen, ancak arkasında büyük bir kamera sensörü barındıran Nokia cihazının fotoğrafını yayınladı. Fotoğraftaki sarı renkli Lumia cihazı görünüş bakımında Lumia 920’ye fazlasıyla benziyor, ayrıca gövdesinin de polikarbondan yapılmış olduğu görülüyor.

nokia-eos-dedikodu-2-060613

Bu ilk fotoğrafın yayınlanmasının ardından aynı cihaza ait olduğu iddia edilen iki fotoğraf daha Twitter’a düştü. Söz konusu fotoğraflarda daha önce yayınlanan fotoğraflarda boş görünen sensör bölümünün Carl Zeiss lensle doldurulduğu, aynı zamanda bir Xenon flaşın yer aldığı dikkat çekiyor.

Fotoğraflar bir hayli gerçek gibi görünse de, şüpheyle yaklaşmakta da fayda var. Sonuçta Lumia 920’yi eline alan bir kişi arkadaki bölümü ustalıkla kesip yerine Carl Zeiss lensin bir maketini de yerleştirebilir ve bunun fotoğraflarını yayabilir. Ancak bu durumda bile 41 megapiksel sensörlü Nokia EOS cihazının varlığı etkilenmeyecektir. Nokia bu cihazı önümüzdeki sonbaharda tanıtabilir, belki de Windows Phone 8’in yeni sürümünü taşıyacak cihazlar arasında EOS da olacaktır.


İlgili >> The Verge, My Nokia Blog, WPDang

İLGİLİ HABERLER