Manşetler

Nokia’nın 2011 planları ortaya çıktı: Çift çekirdekli işlemci, optik zumlu kamera, yenilenmiş Symbian

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_0071Nokia akıllı telefon serisini rekabetçi tutmak adına 2011 yılında önemli donanım ve yazılım güncellemelerinin planlarını yapıyor. Listede çift çekirdekli işlemciler, iyileştirilmiş grafik çözümleri ve kapsamlı bir değişimden geçmiş Symbian kullanıcı arayüzü yer alıyor. Nokia yöneticilerinden Gunther Kottzieper’e göre şirket 2011’in ikinci ya da üçüncü çeyreğinde 1 GHz’lik işlemci ve daha yüksek grafik belleği barındıran cihazlar çıkararak mevcut Nokia cihazlarıyla yüksek teknolojili rakipleri arasındaki farkı kapatmayı planlıyor.

Bu arada Nokia’nın takviminde 2011’in son çeyreğine çift çekirdekli işlemciler not edilmş durumda. Bu işlemcilerle ilgili takvimin 2012’nin ilk çeyreğine de sarkabileceğini söylememiz gerekiyor. Ayrıca “gerçek zumlu kamera” gibi bir tabir kullanılıyor, ancak bununla ilgili detay verilmiyor. Ancak Nokia’nın, daha önce bazı üreticilerin denediği, dijital zum yerine optik zum özelliğine sahip olan bir cihazla karşımıza çıkacağı şeklinde bir tahmin yürütmek çok da yanlış kaçmayacaktır.

Yazılım tarafında ise Kottzieper, daha önce de sözü edilen, Nokia’nın Symbian platformu için 2011’in ilk çeyreğinde planladığı yenileme çalışmalarından bahsediyor. Yapılacak olan güncellemelerin arasında merakla beklenen internet tarayıcısı güncellemesi de yer alıyor. Bunu ilerleyen çeyreklerde “kullanıcıya yeni bir görünüm ve his sunacak arayüz, daha esnek bir ana ekran, güncellenebilir HTML5 tarayıcısı ve daha kolay bir yazılım güncelleme deneyimi” gibi yenilikler izleyecek.

İlgili – Computerworld
İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER