Manşetler

Nokia’nın 1 Nisan şakası Windows Phone ile çalışan Nokia 3310

Nokia’nın 2000 yılında çıkardığı simgesel cep telefonu Nokia 3310 tarihin tozlu yapraklarına karışalı çok oldu. Ancak Nokia takipçilerine 1 Nisan şakası yapmak amacıyla bu telefonu raftan indirdi. Windows Phone 8 ve 41 megapiksel PureView kamerayla günümüz şartlarına uygun hâle getirilen bu telefon bir Nokia şakası olarak bugün Nokia Conversations blogunda sanki resmi bir ürünmüş gibi tanıtıldı.

nokia-3310-windows-phone-010414-1

Nokia 3310’un bir kült statüsüne ulaştığını ve tüketicilerin Nokia’ya bu cihazı tekrar diriltmesi noktasında talepte bulunduklarını kaydetti. Orijinal telefonu yeniden çıkarmak istemeyen Nokia bunun yerine zamanın şartlarına uygun bir ürün sunmayı uygun görmüş. Tabii ki, şaka niyetine…

Şakayla da olsa günümüzün şartlarına uygun hâle getirilmiş Nokia 3310’da 3 inç, “ClearDiamond” WXGA (1280 x 768 piksel) ekran bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca cihazın Lumia tarzı açık renkler barındırdığı, aynı zamanda Nokia’nın arkaya 41 megapiksel PureView kamerayı da eklediği görülüyor. Anlayacağınız Nokia bu ikonik cihazı için günümüzdeki Lumia telefonlarının en beğenilen özelliklerini koymayı düşünmüş.

nokia-3310-windows-phone-010414-2

Cihazın içinde 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası gibi başlıca donanım bileşenlerinin bulunduğu belirtilirken 7 GB’lık OneDrive bulut depolama alanının sunulduğu da eklenmiş. 1430 mAh kapasiteli pil, microSIM yuvası, 3G desteği, Bluetooth ve Wi-Fi da Nokia 3310 için düşünülmüş diğer unsurlar arasında bulunuyor.

Nokia 3310 güncel teknik özellikler barındırsa da köklerini unutmuyor. Cihazda Snake II, Pairs II, Space Impact, Bantumi gibi simge oyunların bulunduğu da Nokia tarafından belirtiliyor.

Yazının içinde sıklıkla belirttiğimiz gibi Windows Phone yüklü Nokia 3310 diye bir cihaz yok. Bu, sadece Nokia’nın bugün Nokia Conversations blogunu ziyaret edenlere yaptığı bir şakadan ibaret.

İlgili >> Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER