Eğlence

Nokia’dan X serisine yeni bir üye: Nokia X2

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia bir taraftan yeni amiral gemisi N8’i tanırken bir taraftan da X serisine yeni bir üye ekliyor. Nokia X2’nin tanıtımı Hindistan’da yapıldığına göre bu telefonun gelişmekte olan pazarları hedeflediğini söyleyebiliriz.

Nokia X2, büyük kardeşleri X3 ve X6 gibi bar tipinde bir telefon. 2.2 inç’lik QVGA ekrana, 13 mm’lik kalınlığa ve 81 gr ağırlığa sahip. Çift hoparlörü, atanmış müzik tuşları, stereo FM radyosu ve microSD genişleme yuvası sayesinde 16 GB’a kadar bellek kartı desteği ile bu telefon ortalama bir müzik dinleyicisinin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır.

Bluetooh 2.1 desteği sayesinde kablosuz müzik transferi yapılabilirken, 3.5 mm’lik standart kulaklık çıkışı kendi kulaklıklarınızı kullanmanıza imkan verecektir. USB 2.0 bağlantısı sayesinde Ovi Player ya da Windows Media Player 11 yüklü bir bilgisayardan telefona hızlı ve kolay bir şekilde şarkı aktarımı yapabilirsiniz.

X2 sahiplerine sadece müzik keyfi sunmakla kalmıyor. Telefonun ana ekranında Facebook’a doğrudan erişim kısayolu eklenmiş. Nokia Messaging uygulaması e-posta işlerini üstlenirken Instant Messaging de işin anında mesajlaşma kısmını hallediyor. Ana ekranda yer alan Ovi Mağaza kısayol tuşu da uygulama yüklemenizi kolaylaştıracaktır. Nokia X2’de beş megapiksellik kameranın bulunduğunu ve cihazın video çekebildiğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Nokia X2 için vergiler ve ek ücretler hariç yurtdışında belirlenen satış fiyatı 85 avro. Telefonun ne zaman satışa sunacağı ise henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER