Teknoloji

Nokia’dan üç yeni giriş seviyesi Asha telefonu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia bir yandan dünyanın daha çok ülkesini Windows Phone cihazlarıyla buluşturmaya çalışırken bir yandan da internetle henüz tanışmamış üçüncü dünya ülkelerinideki insanların kalbini Asha telefonlarla fethetmeye çalışıyor. Finlandiyalı şirket bu amaç uğruna üç yeni Asha telefonu tanıttı.

Asha 305, 306 ve 311’in üçü de 3 inç civarında boyutlara sahip dokunmatik ekranlarla geliyor. Birbirlerinde ufak tefek teknik özellik farkları ve fiyatlarla ayrılıyor. Asha 311 bu üçlü içinde en gelişmiş olanı. 1 GHz işlemci barındıran cihaz 3.5G şebekelerini destekliyor, üstü camla kaplı kapasitif dokunmatik ekran barındırıyor. Arkasında 3.2 megapiksel kamera bulunan Asha 311’de Angry Birds, WhatsApp ve Nokia Haritalar gibi uygulamalar yüklü geliyor.

Asha 305 çift SIM kart desteğine sahip olan bir model. Aynı anda iki SIM kart kullanımına izin veren bu cihazda WQVGA çözünürlüklü resistif dokunmatik ekran bulunuyor. 2 megapiksel kamerasıysa temel ihtiyaçları karşılayacak nitelikte. Asha 306 ise 305’in aynısı, ancak ek olarak Wi-Fi desteğine de sahip. Her iki cihazda da GPRS desteği bulunuyor.

Asha 311’in 92 avro, Asha 305’in 63 avro, 306’nın ise 68 avroluk fiyatlarla piyasaya çıkması bekleniyor. Tabii bu fiyatlara vergiler ve ek ücretler dahil değil. Asha 311’in üçüncü çeyrekte, Asha 305 ve 306’nın ise ikinci çeyrekte piyasada olacağı belirtildi.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER