Teknoloji

Nokia’dan Symbian telefonlarına Belle Refresh güncellemesi

Nokia dikkatini birkaç gün içinde tanıtacağı Windows Phone 8 işletim sistemli cihazlara vermiş olsa da, Symbian üzerine geliştirme çalışmalarına da devam ediyor. Nokia Belle Refresh adı verilen yeni bir işletim sistemi sürümü Belle yüklü cihaz sahiplerine gönderilmeye başlandı. Aralarında Nokia N8, C7 ve X7’nin bulunduğu cihazlar Belle Refresh güncelemesini alıyor. Güncelleme paketinin en dikkat çekici yenilikleri arasında HTML5 web uygulamalarını destekleyen yeni internet tarayıcısı bulunuyor.

Bunun yanı sıra yeni ana ekran bileşenleri, Nokia Maps Suite 2.0 ve Microsoft Office Mobile uygulaması da Belle Refresh’in beraberinde getirdikleri arasında bulunuyor. Nokia N8 sahipleri için görüntüleme odaklı ek uygulamalar da bulunuyor. 111.040.1511 versiyon numaralı bu yeni Nokia Belle güncellemesi Nokia N8, E7, C7, C6-01, X7 ve Oro cihazlarına sunuluyor. Nokia E6’ya özel 111.140.0058 versiyonu da bu haftanın ilerleyen günlerinde yayınlanmış olacak. Nokia 500 sahiplerinin ise bu yenilemeleri almak için biraz daha sabretmeleri gerekecek.

SIM kartsız ve kilitsiz cihaz sahipleri güncellemeyi ilk alanlar arasında olacak, daha sonrasında ülke ve mobil operatörlere özel cihaz çeşitleri bu güncellemeyi alacak. Belle Refresh güncellemesinin Türkiye’deki Nokia cihazlarına gelip gelmediği konusunda siz ziyaretçilerimizden geri bildirimleri bekliyoruz. Bu arada bazı uygulamaların yeni sürümle uyumsuz olması gibi bir durum da söz konusuymuş, belirtmeden geçmeyelim.

İlgili >> Nokia Discussions, My Nokia Blog

İLGİLİ HABERLER