Teknoloji

Nokia’dan Nokia World öncesi son dedikodular

nokia-touch-eldarAlmanca yayın yapan NokiaPort sitesi Nokia ile ilgili son gelişmeleri aktarmış. Bunların bazıları Nokia’dan gelen resmi bilgiler, bazıları ise doğruluğu kanıtlanmış dedikodular. Yazılanlara bakılırsa oldukça mantıklı görünüyor. Nokia World’ün de yaklaştığı şu günlerde bu yazılanlar gerçekten olan biteni anlamak için büyük bir fırsat.

Öncelikle Cseries ve Xseries için Nokia World’de bunların neleri temsil ettiğinin açıklanacağı söyleniyor. Xseries, 5530 XpressMusic’in 3G bağlantı desteği içeren versiyonu olacakmış. Ya da Xseries, XpressMusic serisinin yeni adı denilebilir. Dokunmatik ekranlı cihazlara bakacak olursak, site bu yıl bitmeden N serisine mensup yeni bir dokunmatik ekranlı cihazla tanışabileceğimizi söylüyor. E serisinin S60 5th Edition ile çalışan ilk modeli de 2010 yılında çıkacakmış. Maemo cephesinde ise bu sene içerisinde görebileceğimiz tek Meamo 5 cihazı N900 olacakmış, ancak N920 için de çalışmaların çoktan başladığı gelen haberler arasında.

Teknoloji geliştikçe Nokia da Xenon flaşı cihazlarından çıkarmaya başlıyor, ancak kapasitif ekranları da daha ciddi biçimde değerlendirmesi gerekiyor. i8910 gösteriyor ki, Samsung S60 ile kapasitif ekranların düzgün bir şekilde çalışabileceğini gösteriyor. O halde bu işi Nokia da başarabilir. Son olarak, Cortex A8 tabanlı N900 ile birlikte OMAP3 çekirdekleri de cihazlarda boy göstermeye başlayacak gibi görünüyor. Yani, Nokia işlemci gücü alanındaki güçsüzlüğünü gidermeye başlayacak. Şirketin cihazlarını Pre ve iPhone ile rekabet ederken görmek güzel olacaktır.

İlgili – Nokia Port

İLGİLİ HABERLER