Teknoloji

Nokia’dan NFC destekli ve kulak algılamalı Nokia Reaction Bluetooth kulaklık

Haftasonuna girilirken önemli kararlar açıklayan Nokia bu esnada bir de yeni ürünü görücüye çıkarmıştı. Şirketin NFC ile eşleme yapmaya olanak sağlayan yeni Bluetooth kulaklık seti Nokia Reaction BH-907’in videosu Nokia’nın YouTube kanalı üzerinden yayınlandı. Bu kulaklık seti NFC destekli telefonlarda dokundurarak eşleme yapmanın yanı sıra telefon ile kulaklık arasında otomatik ses geçişine olanak sağlıyor.

Nokia Reaction sayesinde Bluetooth kulaklık setinin üzerinde bulunan tuşa basıp cihazın keşfedilebilir moda geçmesine ve daha sonra bağlanacak cihazda gerçekleştirilmesi gereken arama, bulma ve PIN kodu girmeden oluşan eşleşme işlemlerine gerek kalmadan, sadece kulaklığı telefona hafifçe dokundurarak gerekli olan Bluetooth bağlantısı sağlanıyor. Ayrıca kulak algılama özelliği sayesinde BH-907’yi kulağınıza yerleştirdiğiniz anda gelen çağrı otomatik olarak cevaplanıyor.

Dokunma tabanlı kontroller sayesinde ses ayarlama işlemi elle yapılabiliyor. Bunun yanı sıra kulaklık seti ses şiddetini ortamın gürütüsüne göre de ayarlayabiliyor. Öte yandan varolan üç mikrofon sayesinde aktif gürültü bastırma desteği sağlanıyor. Nokia Reaction Bluetooth kulaklık setiyle ilgili detayları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER