Teknoloji

Nokia’dan Google-Motorola satın alma anlaşmasıyla ilgili resmi açıklama

Android platformuna destek veren büyük oyuncular, en azından kamuoyu önünde Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasını destekleyici mesajlar verdiler. Nokia da bu satın alma olayının daha önce vermiş olduğu Windows Phone’u tercih etme kararının doğru olduğunu kanıtladığı mesajını veren bir açıklama yayınladı.

Söz konusu mesajda Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasının, Nokia’nın akıllı telefon işlerini büyütmesini sağlayacak fırsatların Windows Phone ile azami seviyeye çıkacağı inancını desteklediği belirtildi. “Buna ek olarak, her biri kendilerine ait olan fikri hak portföyleriyle, Nokia ve Microsoft müşterilerin, operatörlerin, geliştiricilerin ve diğer cihaz üreticilerinin avantaj sağlayacağı yenilikçi bir ekosistemi geliştirmek ve beslemek için birlikte çalışmaktadır.” denildi.

Açıkça görülüyor ki, Finlandiyalı şirket Google’ın mobil işletim sistemini açık tutacağı ve donanım ortaklarının yoluna taş koymayacağı taahhüdüne inanmıyor. Bu arada patente vurgu yapılması Nokia’nın son günlerde Google ile Microsoft arasında kızışmaya başlayan patent savaşında Microsoft tarafında yer alacağını gösteriyor, doğal olarak…

İlgili – This Is My Next

İLGİLİ HABERLER