Teknoloji

Nokia’dan gelişmekte olan ülke pazarlarına özel yeni bir cep telefonu: Nokia X1-00

Nokia’dan gelişmekte olan ülke pazarlarına özel yeni bir giriş seviyesi cep telefonu daha. Nokia X1-00 olarak adlandırılan bu yeni model 35 avro gibi makul bir yurtdışı satış fiyatına sahip. X1-00 içerdiği bazı farklı özelliklerle de piyasaya çıkacağı ülkelerdeki kullanıcıların ilgisini çekmeyi planlıyor.

Telefonun arkasında büyük bir hoparlör yer alıyor. Oldukça yüksek bir ses çıkışına sahip olduğu söylenen bu hoparlör üzerinde özel ayarlamalar yapan Nokia bu sayede hoparlörün yüksek ses seviyelerinde patlama yapmasına engel oluyor. Telefonun yüksek ses çıkarması ise onun trafikte ya da gürültülü olan diğer ortamlarda daha rahat duyulmasını sağlıyor. Öte yandan, X1-00 ile dinlediğiniz şarkıları çevrenizle de paylaşmanıza olanak sağlıyor. Kendi müziğini paylaşmak istemeyenler içinse 3.5 mm’lik kulaklık çıkışı sayesinde istedikleri kulaklıkla şarkıları sadece kendilerinin dinlemesine izin veriliyor.

Nokia X1-00’da dahili fener de yer alıyor. Bataryada 61 gün bekleme süresi sunan bu cihaz beş farklı telefon defteri hafızasına sahip. Bu sayede X1-00’ı farklı aile bireylerinin, hatta komşuların bile paylaşmasına izin veriliyor. Üç tane atanmış oynatıcı tuşu ve bir tane de liste oluşturma tuşu barındıran Nokia X1-00’da entegre FM radyo desteği de yer alıyor. Nokia Series 30 işletim sistemiyle gelen, 112.2 x 47.3 x 16 mm’lik boyutlara ve 91 gr. ağırlığa sahip bu cihazda microSD bellek kartlarıyla depolama alanını 16 GB’ye kadar çıkarmak mümkün.

Nokia X1-00 nisan ayından itibaren piyasada olacak.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER