Manşetler

Nokia’dan dünyanın en parlak ekranına sahip akıllı telefonu: Nokia 701 – Galeri

nokia-701Nokia’nın Hong Kong’da düzenlediği etkinlikte tanıttığı ikinci akıllı telefon Nokia 701 oldu. Mükemmel grafik performansı, yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü ve mükemmel pil ömrü gibi özelliklerle gelen bu akıllı telefon şimdiye kadarki en parlak ekrana sahip durumda.

Nokia 701 de Symbian Belle işletim sistemiyle çalışıyor ve 1 GHz işlemci barındırıyor. Beş bant radyo, HSUPA 3G, WiFi, NFC, Bluetooth, GPS ve FM radyo gibi teknik özelliklere sahip olan bu akıllı telefon 11 x 56.8 x 117.3 mm’lik boyutlara ve 131 gr. ağırlığa sahip.

Nokia 701’i etkileyici kılan ise sahip olduğu ekran. 3.5 inç’lik, ClearBlack teknolojili IPS LCD ekranın mükemmel parlaklık ve kontrast sunduğu Nokia tarafından iddia ediliyor. Gorilla Glass ile kaplanmış olan bu ekran böylelikle çizilmelere karşı ek koruma altına alınmış oluyor. Nokia 701’de yepyeni bir grafik işlemcisi de bulunuyor. Daha hızlı çalışma frekansına sahip olan bu işlemci önceki Symbian akıllı telefonlarına göre dört kat daha iyi grafik gücü sunuyor.

8 megapiksellik tam odaklı kamera, çift LED flaş barındıran Nokia 701’in önünde ise video aramalar için ikinci bir kamera bulunuyor. 8 GB’lık kullanıcı belleğine sahip olan cihazın depolama kapasitesi microSD kartlar sayesinde 32 GB’ye kadar çıkarılabiliyor. Nokia 701’de yer alan batarya 17 saate kadar GSM şebekesi üzerinden konuşma, 8.8 saate kadar 3G şebekesi üzerinden konuşma imkânı sunarken, GSM ve 3G şebekeleri üzerinde bekleme süreleri sırasıyla 550 ve 504 saat olarak veriliyor.

Nokia 701’in çelik koyusu, açık gümüş, menekşe ve beyaz gibi renk seçenekleri olacak. Telefonun 2011’in üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Vergi ve ücretler hariç mâliyeti 290 avro civarında belirlenmiş durumda.

Galeri: Nokia 701
[nggallery id=654]

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER