Teknoloji

Nokia’daki yeniden yapılandırma çalışmaları 6 bin kişiyi işinden edebilir

Bloomberg tarafından yayınlanan bir haber Nokia çalışanları için çirkin bir tablo çiziyor. Daha önce duyurulmuş ve hâli hazırda sürmekte olan organizasyonda yeniden yapılandırma çalışmalarının sonucunda, araştırma ve geliştirme çalışmalarında yapılacak kesintilerin bu ay sonunda duyurulacağı ve 6 bin kadar kişinin işinden olabileceği belirtilmiş.

Geçtiğimiz şubat ayında, 2011 Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde, Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop gelecekte piyasaya süreceği akıllı telefonlarda Microsoft’un Windows Phone işletim sistemini kullanacağını açıklamıştı. Duyuruyla birlikte şirketin mevcut Nokia cihazlarında kullandığı Symbian ve MeeGo işletim sistemleri etrafında yürüttüğü geliştirme, destek ve araştırma aktivitelerini kademeli olarak azaltacağı da dile getirilmişti. Bu azaltmanın sonucunda bazı iş pozisyonlarının da boşa çıkacağı kaçınılmaz bir gerçek olarak dikkat çekiyor.

2010 yılının sonunda Nokia’nın mobil cihaz organizasyonu altında 58642 kişinin çalışmakta olduğu kaydedildi, bunların 16134’ü araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla uğraşıyor. Şirketin anavatanı Finlandiya’da 16 bin çalışanı bulunuyor ve ülkenin toplam gayrisafi yurtiçi hasılasına yüzde 2’sinin üzerinde bir katkıda bulunuluyor.

İlgili – Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER