Manşetler

Nokia’da Nokia World öncesi taşlar yerinden oynuyor: Olli-Pekka Kallasvuo ve Anssi Vanjoki ayrılıyor

Nokia’da bu hafta içinde başlayacak olan Nokia World öncesi taşlar yerinden oynuyor. Şirketin başındaki isim olan Olli-Pekka Kallasvuo yerini Microsoft’un Kurumsal Departmanı’nın başı olan Stephen Elop’a bırakmıştı. Olli-Pekka Kallasvuo görevini 20 Eylül’de Elop’a bırakacak ve Nokia Siemens Networks’te yönetim kurulu üyesi olarak yola devam edecek.

Geçen Cuma günü gerçekleşen bu yer değişiminin ardından Nokia’nın Mobil Çözümler lideri Anssi Vanjoki de görevinden ayrılacağını açıkladı. Anssi Vanjoki aşağıdaki gibi bir açıklama yaptı.

“Artık hayatımda yeni fırsatların peşinden koşma zamanının geldiğini düşünüyorum. Öte yandan, Nokia’da en son günüme kadar en iyisini yapmak için elimden gelenin en fazlasını vermeye çalıştım. Bu sene de Nokia World’ü sabırsızlıkla bekliyorum, heyecan verici yeni cihazlar ve çözümlerle ilgili haberleri sizinle paylaşacağım.”

Nokia’nın Stephen Elop’u CEO olarak belirlemesi Anssi’nin de yeni fırsatlar peşinde koşma arzusunu tetiklemiş gibi görünüyor. Ancak bu haberi Nokia World’ün sonrasında vermek biraz daha iyi olabilir miydi? İnsan bunu düşünmeden edemiyor.

İlgili – Engadget (Olli-Pekka Kallasvuo & Stephen Elop)
İlgili – Engadget (Anssi Vanjoki)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER