Teknoloji

Nokia Z Launcher Beta Google Play’e geldi, ancak Türkiye mağazasında yok

nokia-z-launcher-beta-181114

Nokia bu yılın haziran ayında Android için Z Launcher olarak adlandırılan uygulama başlatıcısını beta olarak çıkarmış ve ilerleyen aylarda birkaç güncelleme çıkararak başlangıçta pek de düzgün işlemeyen bu yazılımı daha kararlı hâle getirmişti. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Slush teknoloji konferansında Nokia N1 Android tablet ile birlikte Z Launcher’ın da resmi tanıtımı gerçekleştirdi.

Nokia’nın Ürünler şefi Sebastian Nyström Nokia N1 tabletin yanı sıra, bu tablette çalışan Nokia Z Launcher’ın da duyurusunu gerçekleştirdi. Z Launcher hâlâ “beta” etiketini taşımaya devam ediyor. Ancak bu uygulama başlatıcısı artık Google Play Store üzerinden dağıtılıyor, böylelikle daha fazla Android cihaz kullanıcısı Nokia’nın Android’e getirdiği deneyimin tadına bakma fırsatı bulacak.

Nokia Z Launcher’ın güncellenen son sürümü daha hızlı çalışmayı vadediyor. Belirli cihazlar üzerinde yapılan optimizasyonlarla birlikte hız anlamında ufak artışlar kaydediliyor, parmak izleme gecikmesinin belirli cihazlarda yarattığı olumsuz etkinin üstünden geliniyor. Daha iyi tahmin yapma, yeniden düzenlenmiş el yazısı tanıma ve tepki süresi, root edilmiş Android cihazlarında da çalışma fırsatı son Z Launcher güncellemesinin getirdikleri arasında bulunuyor.

Öte yandan Nokia favori uygulamaların düzenlenmesi, uygulamaların saklanması ve daha fazla cihaz desteğini de ekledi. Yeni uygulama Android 4.0 ve üstü sürümle çalışan cihazlara indirilebiliyor, ABD ve Avrupa’daki cihaz sahipleri uygulamayı Google Play’den indirebiliyor. Ne var ki, Türkiye bu kapsama girmiyor. Ancak Z Launcher’ın resmi web sitesine giderek bu Android başlatıcısını Android telefon veya tabletinize elle kurabilirsiniz. Yazıyı yazdığımız sırada Z Launcher’ın sitesi problem yaşıyor gibi görünüyor, ancak ilerleyen dakika veya saatlerde site tekrar faaliyete geçmiş olacaktır.

İLGİLİ HABERLER