Teknoloji

Nokia yöneticisinden HTC’nin yeni Windows Phone 8 telefonlarına salvolar

Nokia, HTC’nin bugün tanıttığı Windows Phone 8 telefonları 8X ve 8S‘e saldırmakta gecikmedi, “simge” olarak nitelendirilen bu Windows Phone 8 cihazlarını inovasyondan yoksun, markası değiştirilmiş cihazlar olarak nitelendirdi. Şirketin satış ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Chris Weber, HTC bu cihazları tanıttıktan kısa bir süre sonra Twitter üzerinden “Biz bir ürünün adını değiştirmek yerine, PureView, navigasyon ve kablosuz şarj gibi avantajlarla oyunu değiştiriyoruz.” mesajını geçti, Lumia 920’nin inovasyonuyla yarışmak için renk uydurmaktan daha fazlasının gerektiğini işaret etti.

HTC’nin 8X ve 8S telefonlarının Microsoft ile yapılan anlaşma kapsamında “simge Windows telefonları” olarak lanse edilmesi gerilim yaratmış olmalı. Microsoft tanıtım materyali olarak HTC’nin cihazlarını kullanacak, Windows Phone 8 reklamları da HTC’nin cihazlarıyla yapılacak. Bugün gerçekleştirilen HTC etkinliğinde Microsoft CEO’su Steve Ballmer da sahne almış ve akıllı telefonların güncellenmiş platformla birlikte nasıl vücut bulduğu hakkında destansı bir konuşma yapmıştı.

Kendini Microsoft’un platformuna adamış olan ve hatta geliştirme ve pazarlama çalışmaları için yazılım devinden para bile alan Nokia’nın doğal olarak Microsoft’un pazarlama stratejilerinde de otomatik olarak tercih edilen iş ortağı olması bekleniyordu. Ancak Microsoft’un pazarlama stratejisinde HTC’nin Windows Phone 8X ve Windows Phone 8S cihazlarını ön plana çıkaracak olması doğrusu biraz sürpriz oldu.

Kabul etmek gerekir ki, HTC de 8X ve 8S’in göz alıcı fiziksel tasarımları tasarımları için büyük bir çaba gösterdi. Üzerinde saat bulunan bir Canlı Saat Bölmesi dışında özelleştirilmiş uygulama veya orijinal Windows Phone 7 cihazlarında yer alan HTC Hub içerikleri bulunmuyor. Buna karşın Nokia’nın cihazlarında aralarında Nokia Müzik ve Nokia Transport’un da bulunduğu birçok özel uygulama bulunuyor.

Microsoft’un HTC’nin Windows Phone 8 telefonlarını öne çıkaran görüntüsüne karşılık Nokia yeni Windows Phone 8 cihazlarına, özellikle Lumia 920’ye oldukça güveniyor gibi görünüyor. Yine Weber Twitter üzerinden geçtiği bir mesajda “Windows Phone ekosistemine Lumia 920’nin arkasında yer alan yeni bir simgenin daha eklenmesinden dolayı mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi.

İlgili >> Twitter (1), (2), (3)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER