Teknoloji

Nokia yöneticisi Savander: Büyük ekranlar aptallık

nokia-lumia-900-on-inceleme-00001

Nokia’nın marka, satış, tedarik zinciri, müşteri ilişkileri ve bilişim teknolojileri gibi alanlarından sorumlu icra kurulu başkan yardımcısı Niklas Savander büyük ekranlı telefonların sadece aptallık olduğu şeklinde bir görüş belirtti. Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde Pocket-lint’e bir röportaj veren Savander’in 4.3 inç’lik Nokia Lumia 900‘ün Avrupa’ya geleceğinin duyurulmasının ardından böyle bir görüş belirtmesi doğrusu ilginç.

Savander, telefon ekranlarının giderek büyümesinin bir süre sonra insanlarda bunun bir aptallık olduğu şeklinde fikir yaratacağına inanıyor. Her ne kadar bunun ne zaman olacağını söylemenin zor olduğunu belirtse de, geliştirmelerin daha büyük ekranlar yapmaktan çok yeni teknolojiler üretmek üzerine olması gerektiğini vurguladı. 

Aslına bakarsanız, Savander’in aptallık olarak nitelendirdiği büyük ekran klasmanına 4.3 inç’lik Nokia Lumia 900 girmiyor. Onun kastettiği Samsung, LG ve HTC gibi üreticilerin elinden çıkan 4.6, 4.7, 5 veya daha üstü inç’lik ekranlara sahip cihazlar. Nokia Lumia 900’ün geliştirilmesi sırasında ABD’deki büyük ekran akımından etkilenilmediğinin altı da çiziliyor. Savander aslında bunun tersi bir izlenimin mevcut olduğunu, ancak büyük ekran olmasa da telefonun diğerleriyle rekabet edeceğine inandığını belirtti.

Apple’ın iPhone 4S’inin 3.5 inç ekran barındırması ve milyonlarca satması, ekran büyüklüğünün o kadar da önemli olmadığını düşünenler için kuvvetli bir argüman. Ancak Apple’ın da gelecek nesil iPhone’u 4 inç’lik ekranla üretecek olduğuna dair dedikodular bu güvenilir ayağın sarsılmasına neden olabilir. Yine de Apple bu, dedikodulara o kadar da sıkı sıkıya bağlanmamak en iyisi, yani Apple’ın daha küçük ekranlara bağlı kalabileceği ihtimali de her zaman mevcuttur.

İlgili – Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER