Teknoloji

Nokia Yılan efsanesi Facebook AR kamera platformunda yaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia yilan1990’lı yıllarda ve 2000’li yılların başında Nokia markalı bir cep telefonuna sahip olanların en büyük eğlencelerinden birisi de “Yılan” adını taşıyan oyunu oynamaktı. Son derece basit bir yapısı olan oyun, uzun yıllar önce cep telefonu tarihinin efsaneleri arasında yerini almıştı. Nokia markasını yeniden canlandıran HMD Global, Yılan efsanesini de canlandırmak için kolları sıvamıştı. Bu çalışmaların ilk somut meyvesi ortaya çıktı. Nokia Yılan deneyimi Facebook’un AR kamera platformuyla yeni bir döneme merhaba diyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle zamanın ruhunu yakalayan Yılan, Facebook AR kamera platformundaki Snake Mask ve Snake Real World filtreleriyle kullanıcılarla buluşuyor. Oyunun temel yapı taşları yeni dönemde de korunurken, artırılmış gerçeklik dokunuşuyla eğlencenin dozu biraz daha artıyor. Örneğin, oyuncular artık elmaları yiyen yılana dönüşebiliyor. Facebook Live desteği ise bu eğlenceli deneyimin takipçilerle de canlı olarak paylaşılmasını mümkün kılıyor.

Snake Mask adını taşıyan filtre ile oyuncular kendilerini yılana dönüştürebiliyor. Bunun için Nokia Android telefonların ön kamerasını kullanmak gerekiyor. Snake Real World filtresi seçildiğinde ise arka kamera aktif hâle geliyor. Başka üreticilerin imzasını taşıyan bir Android telefon veya iPhone kullananlar ise iPhone üzerinden bu deneyimi yaşayabiliyor. Bunun için Facebook uygulaması üzerinden Facebook Kamera’yı aktif hâle getirmek ve filtreler arasından Snake Mask’i seçmek gerekiyor.

Nokia Yılan efsanesinin zamanın ruhunu yakalamasıyla ilgili olarak konuşan HMD Global Pazarlama Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı Pekka Rantala, şu ifadeleri kullandı: “Dünyaca ünlü oyun, Facebook Messenger için Yılan oyununu MWC 2017’de duyurduğumuzda insanların kalbini tekrar kazandı. Yeni sosyal nesil için tasarlanan oyun, oyunseverlerin arkadaşlarını oynamaya davet edip puanlarını paylaşabilmesine olanak tanıyor ve ilk versiyondan daha da zevkli kılıyor. Yılan oyunu tarihinde ilk kez bir cihaz önyüklemesi olmanın ötesine geçerek evrensel bir kanala taşındı ve dünya genelinde 121 milyon oyuncuya ulaştı. Oyuncuların yılan olmalarına ve Facebook Kameradaki filtrelerle elmaları yemelerine olanak sağlayarak oyunseverlere daha da sürükleyici bir deneyim sunuyoruz ve HMD Global’de çok sevilen efsane oyunu yeni AR çağına taşıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER