Teknoloji

Nokia modern yazılımla donatılmış nostaljik telefonları: Nokia 130 ve 150

nokia 130 nokia 150

Nokia, teknoloji dünyasında yine eskiyi yeniden canlandırıyor. Nokia 130 ve 150 modelleri, eski nesil teknolojiyi modern yazılımla birleştiren iki yeni telefonu piyasaya sürdü. Bu telefonlar, basitliği ve işlevselliği bir arada sunarak, kullanıcılarına nostaljik bir deneyim yaşatıyor.

Nokia 150, üç farklı renkte sunuluyor ve 2.4 inç QVGA ekran, 1,450 mAh çıkarılabilir pil ve müzik dinlemek için kulaklık jakı gibi özelliklere sahip. Dahili FM radyosu, müzik dinlemek için ideal bir özellik sunuyor. Arka yüzünde bulunan 0.3-MP VGA kamera, basit ve işlevsel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Tüm verilerinizi MicroSD kartta saklayabilir ve telefonu micro USB ile şarj edebilirsiniz.

Nokia 130 ve 150’in özellikleri

Nokia 130 de aynı ekran boyutuna ve çıkarılabilir pil özelliğine sahip. Ancak bu modelde kamera özelliği bulunmuyor. Eğer bu telefonları ikincil bir cihaz olarak düşünüyorsanız, bu durum mantıklı olabilir. Zaten tatmin edici fotoğraflar çekebilen bir akıllı telefonunuz varsa, kamera özelliği olmayan bir telefon sizin için ideal olabilir. Nokia 130 ve 150, IP52 sertifikasına sahip olup, toz ve suya karşı dayanıklıdır. Her iki modelde de fiziksel tuşlar, tam bir 12 tuşlu numara pedi ve işletim sistemini kullanmak için navigasyon tuşları bulunuyor. Nokia, bu giriş seviyesi cihazlar için özel olarak S30+ işletim sistemini geliştirdi ve bu sistemde yeniden tasarlanmış bir Snake oyunu da bulunuyor.

Nokia 130 ve 150, yurtdışında satışa sunuluyor. Bu tarz telefonlar artık Türkiye’ye neredeyse hiç gelmiyor. Aslında bu iki modelin 2016’dan beri piyasada olduğunu ve bu son sürümün telefonun yükseltme döngüsünün bir parçası olduğunu belirtmek gerekir. Fiyatlandırma hakkında henüz bir bilgi verilmedi ancak önceki modellerin fiyatları döviz kurlarına göre 50 doların altında başlıyordu. Bu, yaşlanan, düşük maliyetli bir Android telefonla karşılaştırıldığında oldukça iyi bir fırsat olarak nitelendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER