Teknoloji

Nokia yeni amiral gemisinin tanıtım tarihini açıkladı

nokia

HMD Global yeni amiral gemisini çıkarma konusunda sıkıntılı zamanlar yaşadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Nokia 9 PureView’in pazarda beklenen etkiyi yaratamamasının ardından sırasıyla 9.1, 9.2 ve 9.3 PureView hakkında dedikodular gündeme gelmiş ancak daha sonra telefonların hepsinin erteleme haberi gelmişti. Artık bu telefonlar hakkında dedikodular bile etrafta dolaşmıyor.

ITHome sitesinde yayınlanan bir haber ise Nokia’nın geri dönmeye hazır olduğunu gösteriyor. Habere göre, HMD Global Çin’de “Bekarlar Günü” olarak kutlanan ve büyük indirimlerin yapıldığı 11 Kasım tarihinde yeni bir amiral gemisi telefon çıkaracak. Konuyla ilgili açıklamanın HMD’nin ürün müdürlerinden Zhang Yucheng ile yapıldığını belirtmekte fayda var.

Zhang, cihazla ilgili detay vermedi. Geçmiş dedikodu ve sızıntılar da uzun bir süreyi kapsadığı için buradan da bir şey çıkarmak pek kolay olmuyor. Telefonun 9.3 ismini taşımaması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Şirkette gözler kısa vadede X serisine çevrilmiş durumda. Nokia X50’nin Snapdragon 775 işlemci ve 108 megapiksel ana kamerayla gelmesi bekleniyor. Zeiss optiklerin kullanıldığı kameralar, 6.5 inç 120 Hz 1440+ ekran, 6000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. HMD’nin kısa süre önce tanıttığı X10 ve X20’nin bu kadar üst sınıf telefonlar olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER