Teknoloji

Nokia yeni akıllı telefonunu 4 Ekim’de Londra’da tanıtacak

nokia
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HMD Global‘ın çatısı altındaki Nokia, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün daha da belirgin hâle getiriyor. Yıl boyunca adeta düzenli aralıklarla yeni telefonların duyurusunu yapan HMS Global, 4 Ekim’de yeni bir telefon daha tanıtmaya hazırlanıyor.

Şirket tarafından gönderilen etkinlik davetiyesinde Nokia markalı bir akıllı telefonun tanıtılacağı açıkça vurgulanıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşecek etkinliğin kesin yeri konusunda ise şu an için bilgi verilmiş değil.

Etkinlikte hangi cihaz veya cihazların tanıtılacağı da hâli hazırda kesinleşmemiş konular arasında bulunuyor. Ancak mevcut işaretler, etkinliğin yıldızının Nokia X7 veya uluslararası alandaki adıyla 7.1 Plus olacağını gösteriyor. 7 Plus’ın izlerini takip etmesi beklenen cihazın yine Android One programının çatısı altında olması ve “uygun fiyatlı amiral gemisi” tanımlamasından uzaklaşmaması bekleniyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 yonga setinin bulunması da oldukça muhtemel görünüyor.

Nokia, ekim ayında yeni akıllı telefonunu tanıtacak tek şirket değil. LG, Google, Samsung ve Huawei önümüzdeki ay gerçekleştirecekleri etkinliklerin duyurusunu daha önce yapmışlardı. Henüz resmi bir açıklama gelmese de, OnePlus’ın da OnePlus 6T’yi ekim ayı içinde duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER