Manşetler

Nokia yazılım tabanlı servislerinde Ovi adını kullanmayı bırakıyor, yola Nokia Services adıyla devam edilecek

Nokia’nın Ovi Mağazalar, Ovi Haritalar ve bunun gibi Ovi adı altında sunduğu tüm servislerin adı çok yakında değişecek. Finlandiyalı şirket yapmış olduğu açıklamayla yazılım marka kimliğini yeniden düzenlediğini ve önümüzdeki temmuz ve ağustos ayında çıkacak yeni cihazlarla birlikte yazılım tabanlı servislerin Nokia Services olarak adlandırılacağını ilân etti.

Nokia servislerine dönüşüm sürecinin 2012 yılına kadar sarkacağı tahmin ediliyor. Microsoft ile adım atılan ortaklığın ardından böyle bir adımın gelmesini oldukça manidar bulduğumuzu söyleyebiliriz. İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre başta Haritalar olmak üzere çeşitli Nokia yazılımlarının Windows Phone cihazlarına ve Microsoft’un çeşitli servislerine açılması planlanıyordu. Nokia yazılım servislerinde Ovi markası yerine kendi markasını kullanarak tüketicilerin akıllarında daha fazla yer etmeyi planlıyor olmalı.

Ad değişikliği yazılım planlarını etkilemeyecek. Strateji aynı kalırken sadece üstündeki etiketin değişmesine tanıklık edeceğiz.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER