Teknoloji

Nokia’nın yeni dayanıklı telefonu XR30’un görselleri internete sızdı

nokia xr30

Dayanıklı bir kasaya sahip olan Nokia XR20‘nin duyurusunun üstünden neredeyse iki yıl geçmiş durumda. Bu telefonun takipçisi hakkında detayların ortaya çıkması, resmi duyurunun da yakında yapılması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Nokia XR30 adıyla resmiyet kazanacak olan telefonu siyah ve yeşil renk seçenekleriyle gösteren görseller, WinFuture sitesi tarafından paylaşıldı.

XR30’un tasarımı selefinden biraz farklı görünüyor. Ekran ve sağlam plastik kasa, XR30’da göze çarpan ilk değişiklikler oluyor. Suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasının ve MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikasının ise XR20’den XR30’a miras kalacağı tahmin ediliyor.

Telefonun sağ kenarında güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Güç butonunun aynı zamanda parmak izi tarayıcısı işlevi gördüğünü belirtmek gerekiyor. Arka tarafta 64 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kameranın eşlik edeceği, telefonun önünde ise 16 megapiksel kameranın bulunduğu belirtiliyor.

Nokia XR30 için ne kadar ödemek gerekecek?

Nokia XR30, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 4600 mAh kapasiteli pilin vereceği belirtildi. XR30’un yurt dışında 499 dolar karşılığında satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER