Manşetler

Nokia’nın en yeni dayanıklı telefonu XR21 tanıtıldı

nokia xr21
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia XR21 adını taşıyan dayanıklı telefonunu gözler önüne çıkardı. Bir ara XR30 adıyla resmiyet kazanacağı iddia edilen akıllı telefon MIL-STD-810H askeri dayanıklılık ve IP69K suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasıyla geliyor. IP69K’nın suya ve toza karşı dayanıklılıkta en üst seviyeyi temsil ettiğini belirtmekte fayda var. Sertifikanın sonundaki “9K” bölümü XR21’in yakın mesafeden yüksek basınçla sıcak su sıkılmasına bile dayanabileceği anlamına geliyor.

XR21’in ekranını Corning’in en dayanıklı camı olan Gorilla Glass Victus koruyor. 6.49 inç büyüklüğündeki IPS LCD ekran, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Telefonun eldivenle ve ıslak ellerle kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

XR21’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı içinse tek seçenek 128 GB. Akıllı telefonun arkasında 64 megapiksel ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera tamamlıyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor.

nokia xr21

XR21 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4800 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 33W şarj desteğine sahip. Akıllı telefon kutusundan Android 12 yüklü şekilde çıkıyor. Nokia’nın dört yıl boyunca aylık güvenlik güncellemesi ve üç büyük Android güncellemesi sözünü verdiğini belirtmekte de fayda var.

Nokia XR21 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Nokia XR21 için siyah ve çam yeşili olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Telefon İngiltere’de haziran ayının başlarında 499 pound karşılığında satışa sunulacak. XR21’in diğer ülkelerde ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda şimdilik bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER