Teknoloji

HMD Global, Avrupa’da üretimi çok sınırlı sayıda üretilen Nokia XR21 Limited Edition ile kutluyor

nokia xr21 limited edition

HMD Global, bu yılın geçtiğimiz aylarında Avrupa’da 5G telefon üreteceğini açıklamıştı. Özellikle Macaristan’ı üretim üssü olarak seçen şirket, Avrupa’da ürettiği ilk telefon olan Nokia XR21 Limited Edition’ı duyurdu. Adından da anlaşılabileceği üzere sınırlı sayıda üretilen bir cihaz olan XR21 Limited Edition’dan sadece 50 adet üretildiğini belirtmekte fayda var.

Üretilen her bir telefonun arkasında cihazın serinin kaçıncı telefonu olduğu işlenmiş. Özel bir kutu içinde kullanıcılarla buluşacak olan XR21 Limited Edition için sadece “Frosted Platinum” (Donmuş Platin) isimli renk seçeneği sunuluyor.

Nokia XR21 geçtiğimiz mayıs ayında resmiyet kazanmıştı. Sağlam kasasıyla öne çıkan bir telefon olan XR21, MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikası ile suya ve toza karşı en yüksek seviyede dayanıklılık vadeden IP69K sertifikasına sahip.

Akıllı telefonda 6.49 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranı Gorilla Glass Victus cam koruyor. Qualcomm Snapdragon 695 işlemciyle gelen telefonda 64 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. İhtiyaç duyduğu enerjiyi 33W şarj destekli 4800 mAh kapasiteli pilden alan XR21, kutusundan Android 12 yüklü olarak çıkıyor.

nokia xr21 limited edition

Nokia XR21 Limited Edition için ne kadar ödemek gerekiyor?

Nokia XR21 Limited Edition; Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Finlandiya ve İngiltere’de kullanıcılarla buluşuyor. Telefon için AB üyesi ülkelerde 699 avro, İngiltere’de ise 599 pound ödemek gerekiyor. HMD, standart XR21’in siyah renk seçeneğini de 649 avro ve 549 pound karşılığında satışa sunacak.

İLGİLİ HABERLER