Teknoloji

Nokia X7 sızıntısı çentiksiz ekrana daha yakından bakmayı sağlıyor

nokia x7

Nokia X7 henüz resmiyet kazanmış değil. Ancak HMD Global‘ın orta segment Android telefon portföyünde yer alması beklenen cihazla ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. X7 ile ilgili sızıntıların en yenisi, telefonla ilgili olarak daha önce düşünülenden farklı bir durumu işaret ediyor.

HMD Global’ın daha önce tanıttığı Nokia X5 ve X6 modellerinde tercihini çentikli ekrandan yana kullanmıştı. Bu noktada söz konusu telefonların Çin dışında Nokia 5.1 Plus ve 6.1 Plus isimleriyle satışa sunulduğunu belirtmekte fayda var. Ancak son sızıntı, aynı serinin üyesi olmasına rağmen X7’nin ekranında çentiğin olmadığını gösteriyor.

Nokia X7 ile ilgili ilk dedikodularda telefonun X5 ve X6 gibi çentikli bir ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Ancak akıllı telefonun hem önünü hem de arkasını gösteren fotoğraflar, HMD Global’ın çentiksiz bir tasarımı değerlendirdiğini gözler önüne seriyor.

Nokia X7 hakkındaki son sızıntılar, akıllı telefonla ilgili başka bilgileri de barındırıyor. Buna göre, X7’nin 5.9 inç büyüklüğündeki çentiksiz LCD ekranı 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunacak. Çin dışında Nokia 7.1 Plus adıyla satılacak telefon Qualcomm Snapdragon 710 yonga seti taşıyacak ve ekim ya da kasımda satışa sunulacak. Bu iddialara temkinli yaklaşmak gerekse de, HMD Global’ın Nokia X serisini genişletmesi artık iyiden iyiye kesinleşmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER