Teknoloji

HMD Global Asya açılımını Nokia X7 ile sürdürmeye hazırlanıyor

nokia x7

HMD Global, akıllı telefon portföyünü oldukça hızlı biçimde genişletmekten vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Şubat ayından bu yana neredeyse tüm fiyat segmentlerini kapsayan 10 telefon tanıtan şirket kadrosuna Nokia X7 adını taşıyan yeni bir cihaz daha eklemeye hazırlanıyor.

İlk ipucu verilen X7’nin öncelikli hedef pazarının Tayvan olacağı belirtiliyor. HMD Global tarafından paylaşılan ipucunda telefonun ismi konusunda bilgi verilmezken, paylaşılan görsel telefonun uzun bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Fotoğrafta detay eksikliği nedeniyle görülmese de, HMD Global’ın Asya pazarına yönelik tasarım tercihleri bu ekranın üzerinde bir çentiğin bulunması ihtimalini artırıyor.

Nokia X7’nin teknik kadrosu konusunda ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak telefonun üst orta segmentte konumlanacağı yönündeki beklenti, Qualcomm Snapdragon 710 yonga setinin tercih edilmesi ihtimalini artırıyor. X7’nin daha önce internete sızan “Phoenix” kod adlı telefon olabileceği de belirtilse de, o telefonun çıkışı için kış ayları işaret edilmişti.

Nokia X7 ile ilgili bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Bu da konuşulan her şeyin sadece spekülasyondan ibaret olmasına yol açıyor. X7’nin diğer pazarlara açılıp açılmayacağı, açıldığı takdirde bunun hangi isimle olacağı da henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER