Teknoloji

Nokia X6 yakında daha fazla ülkede satışa sunulabilir

nokia x6

nokia x6Nokia X6 geçtiğimiz ay Çin’de gözler önüne çıkmıştı. Ancak Çin dışında da telefonun yoğun biçimde konuşulması, Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global’ın aklını çelmiş ve şirketin ürün şefi telefonun başka ülkelerde de satışa sunulabileceğini belirtmişti. Tayvan’ın akıllı telefon sertifika kurumu NCC’nin belgeleri, HMD Global’ın bu kararını fazla zaman kaybetmeden uygulamaya koyabileceğini gösteriyor.

NCC’nin listesinde TA-1103 koduyla görülen cihazın X6 olduğuna inanılsa da, belgeler bu düşünceyi destekleyecek fazla somut veri sunmuyor. Sadece telefonun HMD Global tarafından üretildiği ve 4G bağlantısını desteklediği NCC’nin kaynaklarında görülüyor. Ancak aynı koda bir Bluetooth sertifika listesinde de rastlanması da dikkat çekiyor.

Her iki listede de X6 isminden bahsedilmiyor. Ancak orijinal X6’nın model numarasının TA-1099 olması, telefonun küresel versiyonunun yolda olduğunun bir işareti olarak değerlendiriliyor.

X6’nın küresel versiyonunun donanım bakımından Çin’de tanıtılan versiyondan farklı olması beklenmiyor. X6’da 19:9 görüntü oranına sahip 5.8 inç çentikli ekran ve Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor. Bellek konusunda kullanıcılara 4 ve 6 GB, dahili depolama alanı konusunda ise 32 ve 64 GB seçenekleri sunuluyor.

Akıllı telefonun arkasında biri 16, diğer ise 5 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü bir lens yer alıyor. Android One programının bir parçası olarak saf Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle gelen telefonda 3060 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Nokia X6’nın Çin dışındaki ülkelerde piyasaya çıkışı için duyurunun temmuz ayının başlarında yapılabileceği belirtiliyor. Akıllı telefonun aralarında Tayvan’ın da bulunduğu Asya ülkelerinde, Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da satışa sunulması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER