Teknoloji

Nokia X6’nın fotoğrafları sızdı, gelecek hafta Çin’de çıkıyor

nokia x6

nokia x6Nokia X6 önümüzdeki üç gün içinde Çin’de satışa çıkacak. Bu cihaza ait yeni fotoğraflar Çinli sosyal medya ağı Weibo üzerinden yayınlandı. Bu sayıda beklenen cihazla ilgili önemli detayları elde etmiş oluyoruz.

Fotoğraflara bakıldığında oldukça şık ve çekici bir cihaz geliyor. Buna rağmen Nokia X6, giriş seviyesindeki özellikleriyle makul fiyatlı bir telefon olacak. Ekranın üst kısmında çentik ve onun etrafını saran ince bir ekran çerçevesi bulunuyor. Alt kenarında ise üstünde Nokia logosu barındıran bir alan yer alıyor.

Sızıntılardan anlaşıldığı kadarıyla, 5.8 inçlik ekran 19:9 görüntü oranı ve 1080 x 2280 piksel çözünürlük gibi özelliklere sahip. Baz versiyon MediaTek Helio P60 yonga setine sahip. Bununla birlikte Qualcomm Snapdragon 636 işlemcili daha üst bir versiyonu da olacak. Her iki versiyonda da 3300 mAh kapasiteli pil bulunacak. 4 GB veya 6 GB RAM ve 64 GB veya 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri de mevcut olacak.

Taslak fotoğraflara bakıldığında arkada parmak izi okuyucusu görülüyor. Çift arka kamera ise düşey yönde konumlandırılmış. USB-C portu, 3.5 mm. kulaklık jakı gibi donanım unsurları da mevcut. Nokia X6, kutusundan Android 8.1 Oreo ile yüklü şekilde çıkacak.

nokia x6

Nokia’nın yeni Android telefonu Çin’de, 1599 yuan (1020 TL) başlangıç fiyatıyla satılacak. Snapdragon 636 işlemcili versiyon da 1799 yuan (1148 TL) fiyat etiketine sahip olacak.

İLGİLİ HABERLER