Teknoloji

Nokia X20 için tanıtım öncesinde bir onay daha

nokia x20

Nokia X20 için bir onay da ABD Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) geldi. HMD Global’ın Nokia X20’yi 8 Nisan’da düzenleyeceği etkinlikte tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu etkinlikte X20 dışında iki cihazın daha gözler önüne çıkması bekleniyor.

X20 dışında tanıtılacak iki telefonun X10 ve G10 adını taşıyacağı belirtiliyor. Nokia G10 konusunda iki farklı iddia söz konusu. Bazı kaynaklara göre G10 bir oyun telefonu olacak. Bazı kaynaklar ise G10’un uygun fiyatlı bir 4G telefon olacağını belirtiyor.

X10 ve X20 ise 5G deneyimini uygun fiyatla sunacak. Bu iki telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 480 işlemcinin yer alacağı söyleniyor. Söz konusu işlemcinin en önemli özelliği, 5G deneyimini uygun fiyatlı telefonlara da götürmesi.

FCC belgelerine göre, X20’de 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak. Telefonun arkasında ise yuvarlak bir kamera adası yer alacak. FCC şemalarında parmak izi tarayıcısına rastlanmaması, tarayıcının güç butonuna yerleştirilmiş olabileceğini gösteriyor. Tarayıcının ekranın altına taşınmış olması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Geçmiş sızıntılara göre, Nokia X20 6 GB RAM ile gelecek. Akıllı telefon kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak. X20’nin Avrupa’da 349 avro karşılığında satılacağı söyleniyor. X10’un fiyat etiketinde ise 299 avro yazacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER