Dosya

Nokia X2 ve Nokia X karşı karşıya

nokia-x2-vs-x

Nokia geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurduğu Nokia X ile Android dünyasına adımını atmıştı. Şirket Nokia X’in halefi Nokia X2’yi de fazla zaman kaybetmeden duyurdu. Tıpkı Nokia X gibi, giriş seviyesine yönelik bir ürün olan çift SIM destekli Nokia X2 yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek. Nokia X ailesinin hızlı evrimini yansıtması beklenen X2’nin selefi Nokia X ile olan benzerliklerini ve farklarını sizler için sıraladık.

Ekran

Nokia X2 800 x 400 piksel çözünürlüğünde 4.3 inç WVGA LCD ClearBlack ekrana sahip. Aynı çözünürlüğe sahip Nokia X ise 4 inç bir ekran barındırıyor. Ekran boyutunun daha ufak olması nedeniyle Nokia X’in halefine göre biraz daha canlı bir görüntü sunması olası gözüküyor. Zira Nokia X 233 ppi, Nokia X2 ise 217 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Fakat Nokia X2’nin ClearBlack teknolojisi barındıran ekranının özellikle dış mekanlarda daha iyi bir performans sunması bekleniyor.

Tasarım

Nokia X2 121.7 x 68.3 x 11.1 mm.’lik boyutlara ve 150 gram ağırlığa sahip. Nokia X ise 115.5 x 63 x 10.4 mm.’lik boyutları ve 128.6 gram ağırlığıyla halefinin karşısına dikiliyor. Nokia X2 selefine göre daha uzun, daha kalın, daha geniş ve daha hafif bir cihaz profili çiziyor. Her iki cihaz da 6 farklı renk seçeneği barındırıyor. Nokia X2 turuncu, yeşil, sarı, gri, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle gelirken, Nokia X yeşil, gri, beyaz, sarı, mavi ve kırmızı renk sçeenkleriyle satılıyor.

İşlemci ve pil

Nokia X’in 1 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemcisi ve 512 MB RAM’i Nokia X2’de yerini 1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemciye ve 1 GB RAM’e bırakıyor. Bu da X2’nin performans konusunda X’e üstünlük sağlayacağı anlamına geliyor. Her iki cihazda da 4 GB dahili depolama alanı bulunuyor. microSD kart desteği sayesinde bu alanın üzerine 32 GB daha eklenebiliyor. Nokia X’in 1500 mAh kapasiteli pili de Nokia X2’de 1800 mAh kapasiteli bir pille değiştirilmiş.

Kamera

Kamera konusunda da Noka X2 Nokia X’e üstünlük sağlıyor. Nokia X’te sadece 3 megapiksel bir arka kamera bulunurken, Nokia X2’de otomatik odaklama ve flaş özellikli 5 megapiksel arka kameraya VGA ön kamera eşlik ediyor.

Arayüz

Nokia X Software Platform 2.0 ile birlikte gelen Nokia X2, uygulamalar arasında daha gelişmiş bir deneyim, görsel olarak daha çarpıcı bir Fastlane ve daha fazla Microsoft servisi vadediyor. X2 selefinde bulunan Microsoft uygulamalarını aynen muhafaza ederken, üzerine yenilerini de ekliyor.

Sonuç

Nokia X2, tahmin edilebileceği gibi, Nokia X’e göre daha gelişmiş özellikler sunuyor. Daha iyi performans, daha büyük pil, daha büyük ekran, gelişmiş arayüz ve kamera gibi özellikler Nokia X2’yi ön plana çıkarsa da, Nokia X daha küçük bir telefon isteyenlerin tercihi olmayı sürdürebilir.

[Görsel – Pocket-lint]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER