Teknoloji

Microsoft yeni Nokia X Android telefonunun işaretini verdi

nokia-x-inceleme-00012

Microsoft Android tabanlı Nokia X cihazlarına olan desteğini sürdürürken bir yandan da yeni modeller çıkarmayı planlıyor. Nokia Conversations blogunda yer alan bir tanıtıma göre gelecek hafta yeni bir Nokia X telefonu duyurulacak.

Livesinohas da Nokia’nın web sitesinin Çince versiyonunda da aynı tanıtıma rastladı. Tanıtım görselinde yeşil renkli bir X şekli ve 24 Nisan tarihi dikkat çekiyor. Nokia bu yılın başında Nokia X cihazlarının duyurusunu gerçekleştirirken de yeşil renkten yararlanmıştı.

Microsoft’un ikinci nesil Nokia X2’yi gelecek hafta içinde çıkaracağı haberler daha önce de çıkmıştı. Şirketin 4.3 inç ekran, 5 megapiksel kamera, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci gibi özelliklere sahip bir telefon hazırladığı dile getirilmişti. Eğer bu söylentiler doğruysa, X2 ile birlikte orijinal Nokia X’e göre daha büyük ekranlı ve hızlı işlemcili bir cihaz gelişmekte olan pazarlara sunulmuş olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X İncelemesi

Bu arada RAM’in de 1 GB’ye çıkarılacağı söyleniyor. Bu durum cihazda uygulamalar arası geçiş yaparken performansın çok daha yükseklere taşınmasını sağlayacaktır. Her şeyi görmek için salı gününü beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER