Manşetler

Nokia X yeniden canlanmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MWC 2018’de, aralarında Nokia 6, Nokia 8 Sirocco ve Nokia 8110 4G modellerinin de bulunduğu yeni ürünleri çıkaran HMD Global, şimdi de bir başka cihazın, daha önce karşımıza çıkan bir Nokia telefonunun yeni versiyonunu tanıtmaya hazırlanıyor. Nokia X geliyor.

Nokia X’in çıkışını işaret eden reklamlar Çin’de görülmeye başlandı. Telefonun bu ayın sonlarında, 27 Nisan’da resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Aşağıdaki görselden de anlaşılacağı üzere, reklamlar yeni telefonu X harfini oluştururken gösteriyor. Ne yazık ki, telefonun hakkında fazla bilgi vermiyor.

Dedikodular Nokia X’in 4 GB veya 6 GB RAM, Qualcomm Snapdragon ya da MediaTek işlemciler gibi seçeneklerle geleceği yönünde. Ayrıca telefonun orta segment Android telefon olacağı da söyleniyor.

Nokia X’in küresel pazara çıkacak bir telefon olup olmayacağı şu an için netlik kazanmadı. Telefon sadece Asya pazarıyla da sınırlı kalabilir. 2014 yılında, Microsoft Nokia’nın telefon birimini satın aldıktan kısa bir süre sonra, Nokia’nın Nokia X adında birkaç Android telefonu çıkardığını görmüştük. Ne var ki, bu modeller giriş segmentindeydi, Android’in saf sürümü yerine Nokia tarafından özelleştirilmiş, içinde Google uygulamalarının ve Play Store’un yer almadığı bir versiyonu çalışıyordu. Doğal olarak tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaramadı.

Muhtemelen Nokia X’in eski telefonlarla herhangi bir bağlantısı, benzerliği bulunmayacaktır. Öte yandan telefonun adında yer alan X de muhtemelen Apple’ın iPhone X’undaki gibi “10” sayısını değil, “X” harfini sergiliyordur. Yine de, her şey için 27 Nisan’daki resmi lansmanı beklemek en iyisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER