Teknoloji

Nokia X Türkiye’ye yeni genel müdürüyle aynı zamanda geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın geçtiğimiz şubat sonunda Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusunu gerçekleştirdiği yeni Android telefonlarının Türkiye piyasasına giriş zamanları kesinleşti. Son birkaç gündür sokaklarda reklam panolarını da süsleyen Nokia X 14 Nisan tarihi itibarıyla piyasaya çıktı. Daha büyük ekranlı Nokia XL de ikinci çeyrek sonlarında, yani haziran ayının ikinci yarısında satışa sunulmuş olacak.

nokia-x-android-240214-1Nokia X’te 4 inç ekran, 1 GHz çift çekirdekli işlemci bulunuyor. Android Açık Kaynak Projesi tabanlı Nokia X Yazılım Platformuyla çalışan ve Windows Phone benzeri bir kullanıcı arayüzüne ve Nokia’nın Fastlane olarak adlandırdığı bildirim ve uygulama geçiş ekranına sahip olan Nokia X platformunda Yemeksepeti, Garanti Bankası, Mekanist, Karnaval Radyo, Eczane, Tüm Gazeteler, Lig TV ve Digiturk Play gibi yerel uygulamalar da bulunuyor. Bunun yanı sıra Skype, Facebook, Twitter, Viber, WeChat gibi uygulamalar da Nokia X’te yüklü olarak sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X Android telefon hakkında bilmek istediğiniz her şey

Nokia XL ise 5 inç ekran, 5 megapiksel otomatik odaklı ve flaşlı arka kamera, 2 megapiksel ön kamera gibi özelliklerle daha büyük ekranı sevenlere hitap ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia?dan büyük ekranlı Android telefon seçeneği: Nokia XL

Nokia X için 499 TL’lik fiyat belirlenirken, Nokia XL de 599 TL’den satışa sunulacak.

Bu arada Nokia Türkiye’de önemli bir değişim de yaşandı. Birkaç yıldır şirketin genel müdürlüğü görevini yürüten Çiçek Uyansoy İcan dümeni Sertaç Şener’e bıraktı. 2000 ile 2010 yılları arasında Nokia’da yerel ve bölgesel pozisyonlarda görev yapan Şener, 2010 ve 2011 yıllarında Avea’da görev yaptı. 2011 sonunda tekrar Nokia’ya geri dönen Şener genel müdürlük koltuğuna oturmadan önce Nokia’nın Orta ve Doğu Avrupa Bölgesel Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütüyordu.

İLGİLİ HABERLER