Teknoloji

Nokia X’in özellikleri resmi duyuru öncesinde tamamen ortaya çıktı

nokia xHMD Global’ın çentikli ekrana sahip ilk akıllı telefonu olacak olan Nokia X, 16 Mayıs’ta Çin’de düzenlenecek etkinlikte resmiyet kazanacak. Telefon daha önce HMD tarafından Çin’de gerçekleştirilen bir etkinlikte Nokia markalı diğer telefonlarla birlikte gözler önüne çıkarılmıştı.

Söz konusu etkinlikte akıllı telefonun teknik özellikleri konusunda bir fikir edinmek mümkün olmamıştı. Ancak bu durum, HMD Global tarafından Çin’in telekomünikasyon sertifika kurumu TENAA’ya sunulan belgelerle değişiyor. Söz konusu belgeler, telefonun tüm teknik özelliklerini görmeyi sağlıyor.

Belgelere göre, telefonda 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü 5.8 inçlik bir ekran bulunuyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Akıllı telefonun kalbinde sekiz çekirdekli 1.8 GHz bir yonga setinin bulunacağı doğrulanırken, bu yonga setine eşlik edecek bellek kapasitesi konusunda kullanıcılara 3, 4 ve 6 GB seçeneklerinin sunulacağı görülüyor.

Dahili depolama konusunda ise kullanıcıların önüne 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek çıkarılıyor. Her iki modelde de microSD kart desteği sayesinde 128 GB daha ekstra depolama alanına erişilebiliyor.

Telefonun arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü çift kameralı bir kurulum yer alıyor. Bu lenslerin Zeiss imzalı olmayacağı belirtilse de, telefonun uluslararası versiyonunda Zeiss lenslere geçiş yapılabileceği söyleniyor.

Nokia X kutusundan Android 8.1 yüklü olarak çıkacak. Akıllı telefon siyah, mavi ve gümüş renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER