Manşetler

Nokia X’te Google Play ve Google uygulamaları çalıştırıldı

Nokia’nın geçen hafta duyurusunu yaptığı X serisi Android telefonları Google’ın değil, Microsoft’un servislerini ön plana çıkarmasıyla dikkat çekiyor. Ancak korsanların Nokia X’in “root” erişimini ele geçirmesi ve Google’ın önemli servislerini çalıştırması fazla zaman almadı.

nokia-x-ailesi-240214

XDA Developers üyesi Kashamalaga elindeki Nokia X’te Google Play Store ve Google uygulamalarını sadece beş basit adımı uygulayarak çalıştırmayı başardı, Nokia’nın cihazdaki servisleri ağır biçimde kısıtlamadığını gösterdi. Gmail, Google Now, Google Haritalar, Hangouts gibi uygulamalar Nokia X geliştirici cihazında çalışıyor gibi görünüyor.

Nokia X’in Google uygulamalarını ve ek başlatıcıları çalıştıracak şekilde kırılması çok sürpriz olmadı. Üstelik Nokia da X üzerinde bu çalışmaların yapılmasından memnun gibi görünüyor. @nokiadeveloper Twitter hesabı üzerinden atılan, ancak daha sonra kaldırılan tweet’te bu durumdan duyulan heyecan ve memnuniyet dile getiriliyor. Mesajda söz konusu XDA Developers kullanıcısının Twitter profiline cevap verilerek bunun mükemmel olduğu, atılan adımları görmek için heyecanlandıkları ve XDA Developers’ı gerçekten sevdikleri belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nokia X Android telefon hakkında bilmek istediğiniz her şey

Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini önümüzdeki haftalarda bünyesine katmayı planlayan Microsoft’un Android tabanlı cihazlara geçit vermesi sürprizle karşılanmıştı. Ancak Nokia’nın cihazlar biriminin şefi Stephen Elop X planının Google uygulamalarının engellenecek ve bunun yerine Microsoft muadillerini eklenecek şekilde bir proje olduğunu söylemişti. Ayrıca Nokia, Google Play yerine kendi Android uygulama mağazasını cihaza eklemişti.

XDA Developers ekibinin Nokia X’i, Google servislerini çalıştıracak şekilde kırmasının bir sonraki adımı Nokia X cihazlarında Android’in tamamının çalıştırılması olabilir. Bu şekilde bir çalışma sonucunda Nokia X ham Android sürümünün çalıştığı bir cihaz hâline dönüşebilir. Geliştiricilerin yaptığı çalışmalar gerçekten heyecan verici, üstelik Nokia’nın da bu çalışmalardan rahatsız olmadığı görülüyor.

İlgili >> The Verge, XDA Developers (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER