Manşetler

Nokia’nın ilk Android telefonu Nokia X adıyla mı gelecek?

Nokia’nın ilk Android cihazı, @evleaks tarafından sızdırılan bilgiye göre Nokia X adını taşıyacak.

nokia-x-sizinti-240114Mobil cihazlar hakkında doğru çıkan dedikodularıyla bilinen hesaptan “Project Normandy = Nokia X” şeklinde bir mesaj paylaşıldı. Bu da söz konusu Android cihazının piyasaya bu adla çıkacağı ihtimâlini akıllara getiriyor.

Nokia X’e ait sızıntılara bir süredir rastlıyoruz. Bunların arasında Windows Phone’a benzeyen görünüşe sahip özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Microsoft’un mevcut mobil yazılımıyla aynı renk düzeni, kutucuk yerleşimi ve uygulamalar tercih edilmiş gibi görünüyor.

Microsoft ve Nokia’nın Android tabanlı cihazı ne zaman çıkarmayı planladığı bilinmiyor, ancak tanıtımın Microsoft ve Nokia’nın 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen satış anlaşmasından önce gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Nokia X cihazı giriş seviyesine mensup bir cihaz olacak ve ucuz bir cihaz arayan, akıllı telefon deneyimiyle yeni tanışacak, gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcıları hedefleyecek.

Nokia dün Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenleyeceği basın toplantısına ait davetiyeleri gönderdi. Nokia X’in bu duyurunun parçalarından biri olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak sızan ekran görüntülerinde 25 Mart tarihinin bulunması, bu tarihte bir tanıtımın gerçekleştirileceği düşüncesini de doğurtmuyor değil.

Daha önce sızan fotoğraflar Nokia X’in arkasının Lumia cihazlarına benzediğini, polikarbon kasa, kamera flaşı, güç ve ses gibi tuşlar barındırdığını gösteriyor. Kullanıcı arayüzünde yer alan durum çubuğu da çift SIM desteğinin yer aldığını işaret ediyor.

The Verge sitesi de bu cihazın 4 inç ekran, Qualcomm S4 işlemci, 3 megapiksel kamera, 4 GB dahili hafıza ve 512 MB RAM gibi başlıca teknik özelliklere sahip olacağını dile getirmişti. Ayrıca microSD kart yuvasıyla da depolama alanını artırmanın mümkün olacağını yazmıştı.

İlgili >> Twitter (@evleaks)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER