Teknoloji

Nokia World 2012’de evine dönüyor

Nokia World’un 2012 ayağı 25 ve 26 Eylül tarihlerinde Helsinki’de gerçekleştirilecek. Şirketin çalkantılı geçen 2011’in ardından bu yıl etkinliği evine taşımaya karar vermesini her şeyin yerli yerine oturduğuna dair bir mesaj olarak algılanabilir.

Nokia geçtiğimiz yıl içinde ilk kez yabancı bir CEO’yu başa getirmiş, bir çok kişiyi işten çıkartmış, kendi geliştirdiği işletim sistemlerinden Windows Phone için vazgeçmişti. Bütün bu değişikliklerin üstüne, şirketin pazar payının ve gelirlerinin büyük bir düşüşe uğraması da 2011’i Nokia için çok daha kötü hale getirmişti.

Nokia’nın yaptığı yer değişikliğini, şirketin maliyetleri azaltma yönünde bir yaptırımı olarak değerlendiren çevreler de mevcut. Eylül ayında gerçekleşecek olan etkinliğe dünya basını tarafından gösterilecek ilgi düşünüldüğü zaman Finlandiya halkının bu etkinliği bir milli gurur meselesi olarak algılayabileceği düşünülebilir. Bu doğrultuda etkinliğin geçmiş yıllara nazaran çok daha hareketli geçeceğine dair bir öngörüde bulunmak pek de yanlış olmayacaktır.

İlgili – Nokia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER