Bilim

Nokia Withings’i satın alma sürecini tamamladı

nokia oppo

nokia withingsNokia, Fransız tüketici elektroniği ürünleri üreticisi Withings’i satın alacağını geçtiğimiz nisan ayında duyurmuştu. Nokia Withings için nakit olarak 170 milyon avro ödeyeceğini açıklamıştı. 2016’nın sonlarında tamamlanması beklenen satış süreci, bu hafta itibarıyla tamamlandı.

Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte Withings, Nokia’nın önleyici sağlık ve hasta bakım ekiplerine katılacak. Bu ekiplerin başında ise eski Withings CEO’su Cédric Hutchings bulunacak.

Nokia Withings’i satın alarak giyilebilir ürün ve fitness cihazı portföyünü önemli ölçüde genişletmiş oldu. Finli üretici, bir taraftan da telefon pazarına yeniden geri dönmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

Withings’in bugüne kadar piyasaya sürdüğü ürünler arasında ise Activité akıllı saat, E-ink fitness takip cihazı ve Bluetooth termometre dikkat çekiyor.

Taraflar arasındaki anlaşma doğrultusunda 200 Withings çalışanı Nokia’ya katılacak. Nokia dijital sağlık konusundaki vizyonunu açıklamak ve ürünlerini tanıtmak adına San Francisco’da bir etkinlik düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER