Teknoloji

Nokia Windows tablette ilginç fırsatlar görüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

700-nokia-lumia-800_tilesGeçtiğimiz hafta düzenlenen Nokia World etkinliğinde yeni Windows Phone cihazlarını görücüye çıkaran Nokia’nın tablet arenasına girip girmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Nokia’nın tepe yöneticisi Stephen Elop herhangi bir tablet planı hakkında detay vermemekle birlikte bu konuyla ilgili olduklarını belirtti.

Stephen Elop “Tabletler için hazırlanmış özel planlar hakkında yorum yapmıyoruz. Ancak şunu söylemeliyim ki, Windows Phone desteği hakkında bizi heyecanlandıran konulardan bir tanesi de tabletler ve kişisel bilgisayarlar için duyurulan Windows 8. Gelecekte yüzlerce milyon tablet ve PC’de Nokia Lumia ortamındaki kullanıcı deneyiminden izler gördüğünüzde, tüm Windows ortamları arasında sağlam bir sinerjinin olduğunu göreceksiniz. Bu, Nokia için de ilginç bir fırsatı ortaya çıkarıyor.” dedi.

Microsoft Windows Phone 7 tabanlı tablet ihtimalini ortadan kaldırdı, bu demek oluyor ki, Nokia’nın muhtemel tableti Windows 8 platformunda çalışacak. Ancak Windows 8’in tablet dostu dokunmatik arayüzü Wind0ws Phone 7 ile birlikte sunulan Metro kullanıcı arayüzünden etkilendiği için çok fazla bir fark olacağı söylenemez. Bu arada Nokia’nın tablet planlarının hayata geçmesi için öncelikle Windows 8’in piyasaya çıkması gerekiyor.

Nokia markalı bir tablet bu markaya sadık bir kitlenin bir hayli ilgisini çekecektir. Yine de, Finli şirketin dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Windows’un tam versiyonuyla çalışan bir ürün geliştirmek Microsoft’un mobil işletim sistemi üzerine geliştirme yapmaya göre ortaya çok farklı mücadeleler çıkarabilir. Nokia’da mobil telefonlardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Mary McDowell tablet pazarının oldukça rekabetçi olduğuna ve Apple’ın iPad ürün serisinin rekabette öne çıktığına dikkat çekiyor. Dowell, Nokia’nın tablet pazarındaki başarısının gelecekte akıllı telefon pazarında ortaya koyacağı başarıya fazlasıyla ihtiyaç duyacağına inanıyor.

İlgili – Financial Times

İLGİLİ HABERLER