Teknoloji

Nokia Windows Phone cihazlarının üretimini Compal’a havale edebilir

Nokia’nın ilk parti Windows Phone cihazlarını kendi üretim tesislerinde üretmek yerine Compal Electronics’e ürettirme yoluna gittiği söyleniyor. DigiTimes’ın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Compal da Acer, ZTE ve Fujitsu gibi Microsoft ile kendi Windows Phone cihazlarını üretmek için lisans anlaşması imzalamış. Ayrıca Tayvanlı üreticinin Acer’ın telefonlarını da üretmeyi planladığı iddia ediliyor.

Nokia’nın CEO’su Stephen Elop, Windows Phone stratejisinin duyurulduğu toplantıda Microsoft’un platformuyla yüklü gelecek ilk cihazların başlangıçta MeeGo için geliştirilmiş olan cihazlar olabileceğine dikkat çekmişti. Elop’un bu haftaiçinde gösterdiği Sea Ray kod adlı cihaz aslında en başta ortaya attığı fikri destekliyor. Söz konusu Sea Ray, Nokia N9’a fazlasıyla benziyor.

Nokia’nın en güçlü olduğu yanlardan bir tanesi geniş üretim kapasitesi olmuştur. Şirketin dünya çapında dokuz farklı mobil cihaz üretim tesisi bulunuyor. Bu nedenle Compal kararı biraz garip görünüyor. Nokia’nın bu sıradışı kararı almasının en basit sebebi hızlı hareket etme isteği olabilir. Compal, Microsoft’un zorunlu kıldığı Qualcomm işlemcilerinin cihazlara eklenmesi konusunda deneyime sahip. Her ne kadar daha önce Nokia’nın Windows Phone serilerinde ST-Ericsson tarafından üretilen işlemcilerin kullanılacağı iddia edilse de, Microsoft Qualcomm’u tercih etmeyi sürdüreceğini doğrulamıştı.

Nokia N9’da Texas Instruments’ın 1 GHz’lik OMAP3630 işlemcisi yer alıyor. Sea Ray Nokia N9’a dıştan çok benziyor olsa da, Windows Phone Mango’nun gereksinimlerini karşılamak adına içte daha farklı donanım bileşenleri içerecektir.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER