Teknoloji

Nokia Windows Phone cihazlarına çağrı ve SMS engelleme özelliği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Lumia Windows Phone kullanıcılarına gelen çağrıları ve SMS mesajlarını engellemeyi sağlayan bir uygulama güncellemesi yollamaya başladı. Ekstralar + Bilgi uygulamasına yapılan güncellemeyle birlikte Nokia Windows Phone kullanıcılarının belirli numaralardan gelen çağrıları ve yazılı mesajlamasını engellemelerini sağlayan ek ayarlar getiriliyor. Ayrıca uygulama Windows Phone’un telefon bölümüne de entegre ediliyor, böylelikle çağrı kayıtları içinde yer alan bir numaranın üstüne basılı tutup onu engellenenler listesine eklemek mümkün oluyor.

nokia-ekstralar-bilgi-120813

Microsoft’un henüz Windows Phone’a eklemediği bu Nokia işlevi Windows Phone 8 GDR2 güncellemesiyle sunulan yeni API’lardan yararlanıyor. Görünüşe göre OEM’ler benzer işlevleri kendi üretimi cihazlarına eklemek için özgür gibi görünüyor. Yani, Nokia’nın kendi Windows Phone cihazlarına sunduğu benzer işlevi diğer Windows telefon üreticileri de sunabilir.

Nokia’nın uygulaması bir numaranın kaç defa engellendiğini sayı, bildirim ve Canlı Kutucuk gibi araçlarla bildirme gibi özellikler de sunuyor. Güncelleme Lumia cihazlarına gönderilmeye başlandı. Aşağıdaki Windows Phone Mağaza bağlantısını takip ederek güncellenmiş Ekstralar + Bilgi uygulamasını yükleyebilirsiniz.

İlgili >> WP Central, Windows Phone Store (Ekstralar + Bilgi)

İLGİLİ HABERLER