Manşetler

Nokia Windows Phone 7 cihazı üretimi için Microsoft ile görüşüyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobile-Review sitesinden Eldar Murtazin’e göre, Nokia fanlarının tavsiyesini dinliyor ve başka bir işletim sistemi kullanma ihtimalini artık ciddi ciddi düşünmeye başlıyor. Finlandiya merkezli cep telefonu üreticisinin bu noktadaki hedefi ise Microsoft’un yeni mobil platformu Windows Phone 7’den başkası değil. Nokia’nın yeni yönetimi tarafından başlatılan görüşmeler bir sonuca ulaşırsa, Nokia markasını taşıyan ve birçok Nokia modelindeki standart özellikleri barındıran Windows Phone 7 cihazları görebiliriz.

Nokia’nın Symbian^3 ve MeeGo platfomlarına kendisini adamış olmasına rağmen, yönetimde meydana gelen kan değişikliği şirketin diğer işletim sistemlerini de gözden geçirmeye başlamasına vesile olmuş gibi görünüyor. Yeni yönetim Nokia’nın uğraşmakta olduğu mevcut işletim sistemlerini iOS, Android ve Windows Phone 7 ile karşılaştırmakla daha iyi bir iş yapıyor. Bu, Nokia’nın gitgide erimekte olan pazar payının nedenlerini anlama konusunda yönetimin işine yarayan bir hamle olacaktır.

Nokia kullanıcıları uzun zamandır şirketin üretmiş olduğu Nokia N8 gibi üst sınıf cihazları Android veya Windows Phone 7 gibi daha kullanıcı dostu işletim sistemleriyle çıkarmasını bekliyor. Nokia içinden haberler aktarma konusunda usta olan Eldar Murtazin’in söylediği doğruysa, Nokia için yeni bir müşteri tabanının kapıları açılabilir.

İlgili – Unwired View

İLGİLİ HABERLER