Teknoloji

Nokia’nın yakında beklenen Windows RT tabletiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Nokia’nın bir Windows RT tablet üzerinde çalıştığı, her ne kadar şirket tarafından resmen kabul edilmiş olmasa da, biliniyor. Gelecek ay tanıtılması muhtemel cihazla ilgili yeni detaylar ortalıkta dolaşıyor. Buna göre Nokia tableti Windows RT 8.1 ile çalışacak ve muhtemelen ekim ayı ortalarında, Microsoft’un Windows 8.1 güncellemesini yayınlamasıyla birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Yeni dedikoduya göre Nokia tabletinde 10.1 inç, 1080p çözünürlüklü, 5 noktalı çoklu dokunma destekli ve geniş görüş açılarına sahip bir ekran bulunacak. Günümüzün çoğu cihazında 10 noktalı dokunmatik ekran varken Nokia’nın cihazında 5 noktalı çoklu dokunmatik ekranın tercih edilmiş olması garip gibi görünüyor. Bu arada Nokia’nın tabletinin 2.15 GHz hızında çalışan Snapdragon 800 işlemci ve 32 GB dahili bellek barındıracağı tahmin ediliyor.

Tabletin Asus Transformer serisi tabletler gibi çıkarılabilir klavye aksesuarına sahip olabileceği söyleniyor. Bu aksesuar klavyenin yanı sıra tablet için bir ayak ve ek pil işlevi de görecek. Tablette USB 3.0 destekli USB portlarının ve micro HDMI çıkışının olacağı, ayrıca Wireless N Cell uyumluluğunun da bulunacağı söyleniyor. Nokia tabletinin aralarında cam göbeğinin de bulunduğu çeşitli renk seçenekleriyle çıkacağı da söyleniyor.

İlgili >> Microsoft-News

İLGİLİ HABERLER