Teknoloji

Nokia Vertu’yu 200 milyon avro karşılığında satmaya doğru ilerliyor

Nokia’nın lüks cep telefonu markası Vertu’yu satışa çıkaracağı haberleri daha önce basına yansımıştı. Geçtiğimiz aralıkta çıkan haberler Finlandiyalı şirketin Goldman Sachs’ın danışmanlığına başvurduğu şeklindeydi. Görünüşe göre bir anlaşma yakın.

Adı verilmeyen kaynakların verdiği bilgilere göre Vertu’nun taliplisi Hugo Boss gibi şirketlere de yatırım yapmış olan Permira adlı bir özel sermaya şirketi. Fiyatları 20 bin doların üstüne çıkan altın kaplama telefonlar satan bir şirketin satılışı teknoloji dünyasının çok da umurunda sayılmaz, ancak Financial Times’ın haberine göre bu satın alma 200 milyon avro gibi bir para karşılığında gerçekleşiyor.

Nokia Vertu’nun bünyesi altına girdiğinde beri şirketin kârlılığı hakkında net bir bilgi almak mümkün değil, ancak yıllık gelirin 200 ile 300 milyon avro arasında olduğu söyleniyor. Yakın kaynaklar satın alma işlemlerinin henüz tamamlanmadığının altını çiziyor, yani henüz her şey tam anlamıyla netleşmiş değil. Sonuç olarak bu noktada işin tamamen bittiğini söylememek daha iyi.

İlgili – Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER