Teknoloji

Nokia Vertu markasını satmak için girişimlere başladı

1998 yılından beri Vertu markasını işleten Nokia bunu satmayı planlıyor. Bildiğiniz gibi Vertu zenginlere hitap eden, lüks sınıfında ürünler üretiyor. Cihazlarının fiyatları 300 bin dolara kadar çıkabiliyor. Aslına bakarsanız herhangi bir akıllı işlevi barındırmayan bu telefonlara o kadar para dökmek biraz garip geliyor, ancak herkes işleve bakmıyor, bunu da kabul etmek gerek.

Vertu’nun yılda 250 milyon ile 400 milyon ABD doları arasında bir gelir elde ediyor. Nokia satış işlemleri için Goldman Sachs’ı görevlendirmiş. Financial Times’ın yakın bir kaynaktan aldığı bilgilere göre pazarlıklar henüz erken aşamada. Özellikle özel sermaye şirketlerinin Vertu’ya ilgi gösterdiği söyleniyor. Nokia ise lüks mallar üreten bir şirketin Vertu markasını satın almasını arzu ediyor.

Vertu’nun ürünleri 60 ülkede satılıyor. Ürünleri özellikle Orta Doğu, Rusya ve Asya pazarlarında ilgi görüyor. Vertu ürünleri Türkiye’de de satılıyor. Değerli metallerden üretilen telefonları aynı zamanda üzerinde değerli taşlar da barındırıyor. Bunun dışında telefonların akıllı telefonlarda yer alan işlevleri bulunmuyor. Ancak gelen son dedikodular Vertu’nun bir akıllı telefon hazırlığında olduğunu işaret ediyordu.

İlgili – Financial Times

İLGİLİ HABERLER