Teknoloji

Nokia ve Securitas GPS tabanlı güvenlik sistemi geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-n96-gps-144-x-240Nokia GPS’i telefonlarına sokmak konusunda kendi üstüne düşen görevi çoktan yaptı. Şimdiyse Securitas’ın yardımlarını alarak herşeyi biraz daha kontrol almak için çalışmalara başladı. İki şirket dün bir açıklama yaparak kişilerin birbirini GPS üzerinden izlemesini sağlayan bir güvenlik sistemi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Safe-2-Go olarak adlandırılan bu servis dört ana özelliği barındırıyor. Herhangi bir acil durumda Securitas’ın alarm merkezini arayan ve daha önceden seçilmiş kişileri arayarak bilgilendiren bildik uyarı sistemi, arkadaşlarınızın mevcut konumunu kontrol etmenize olanak sağlayan “Ara” özelliği, önceden tanımlanmış bir alana birisi girdiğinde ya da birisi bu alanı terkettiğinde SMS mesajı ile kişiyi uyaran “Zone” özelliği, ve tüm arkadaşlarınızın anlık konumunu basitçe sergileyen “Arkadaşlar” özelliği…

Servisin nasıl ücretlendirileceği konusunda henüz kesin bir bilgi yok. Ancak görünüşe göre bu servisten ilk olarak bu yılın ilk yarısından itibaren İsveçliler yararlanmaya başlayacak. İsveç’i yılın ilerleyen zamanlarında diğer Avrupa ülkeleri izleyecek.

İlgili — Nokia

İLGİLİ HABERLER